Hvem er du og hva er din studiebakgrunn?

Mitt navn er Vilde Karin Andersen, jeg er 25 år gammel og kommer fra det glade Sørlandet. Nærmere bestemt Arendal. Når jeg skulle studere reiste jeg ikke langt, og det endte med at jeg tilbragte hele fem år i solfylte Grimstad (med unntak av et minnerikt semester i California under masteren).

Jeg har en bachelor som byggingeniør hvor jeg fordypet meg i konstruksjon. Når jeg skulle søke master fant jeg ut at jeg ønsket å gå litt bredere ut, i stedet for å spisse meg innenfor min bygg-kompetanse. Valget falt da på Indøk-studiet, og det angrer jeg ikke på i det hele tatt da det er svært relevant i tiden. Masterstudiet som ligger i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi, gav meg muligheten til å kombinere min tekniske bakgrunn med økonomi- og ledelsesfag. Kombinasjonen av teknisk forståelse, økonomisk innsikt, kunnskap innenfor ulik prosjektmetodikk, samt fokus på den menneskelige delen i organisasjoner gjør deg godt rustet for arbeidslivet i en kompleks næring hvor det stadig skjer endringer.

Hadde du noen spesielle interesser, verv, hobbyer, jobber ved siden av studiene?

Jeg har alltid vært veldig glad i trening og bevegelse. Sommeren mellom bachelor- og masterstudie reiste jeg derfor til Dubai for å ta Personlig Trener utdanning. Når jeg kom hjem leide jeg meg et kontor i Grimstad, kjøpte inn alt nødvendig treningsutstyr og startet et enkeltmannsforetak for personlig trening og veiledning. Det var veldig kjekt å holde på med dette samtidig som jeg studerte.

 

Jobbing ved siden av studiene er noe jeg alltid har hatt et sterkt fokus på. Selv om jeg ikke har hatt så mange jobber som har vært direkte rettet mot det jeg har studert, har jeg likevel gjort meg en rekke viktige erfaringer gjennom ulike roller. Jeg tenker at man lærer noe for enhver jobb man har, om det så er å jobbe som vaskehjelp, servitør, bartender eller i klesbutikk. Erfaringene kan man alltid ta meg seg videre på en eller annen måte, og man blir vant til å være fleksibel og til å kontinuerlig tilegne seg nye kunnskaper og møte nye type mennesker man må samarbeide med. Under masteren jobbet jeg også som skaderådgiver i IF forsikring som var en perfekt start på «det mer seriøse» arbeidslivet.

 

Da jeg under hele studietiden hadde dette fokuset på deltidsjobber, og til tider sjonglerte tre ulike jobber på samme tid, deltok jeg ikke på noen verv ved Universitetet. Det kunne jeg kanskje tenkt meg og gjort hvis jeg skulle vært student igjen!

Hva likte du med å studere i Grimstad?

Åpenbart været, nærheten til sjøen og en hyggelig og intim bykjerne. Ellers opplevde jeg at det kom studenter fra alle Norges byer for å studere i Grimstad, og man ble derfor kjent med folk fra hele landet. I andre større studiebyer velger nok flere av de lokale også å studere der, men på UiA opplevde jeg at det var mange tilflyttere. Det var også en slik holdning at «alle kjenner alle» og «alle skal være med». Det førte til at man ikke bare kjent med andre studenter på tvers av ingeniørlinjene, men også på tvers av andre studieretninger. Det syns jeg var moro! Dersom man satt hjemme en lørdagskveld uten planer, var det aldri noen problem å ta seg en tur på byen. Du ville alltid finne kjente fjes på utestedene, og dersom man hørte musikk fra en hjemmefest var man alltid velkommen inn. Jeg kommer alltid til å se tilbake på tiden i Grimstad og Universitet i Agder med et smil om munnen.

 

Jeg syns også det er utrolig spennende hvordan utviklingen av Universitetet har vært. Det skjer stadig noe nytt der, viktig forskning, større satsingsområder og studentene blir stadig flere.

Hvordan fikk du deg din første jobb?

Da jeg deltok på Karrieredagen på UiA i februar 2018 hadde jeg enda ikke startet prosessen med å søke jobb, og fokuset var i hovedsak på masteroppgaven (som forøvrig var noe av det kjekkeste jeg gjorde på UiA). Under Karrieredagen møtte jeg en tidligere UiA student på stand. Han snakket varmt om bedriften han jobbet i, og introduserte meg for deres talentprogram som hørtes svært givende ut. Selskapet han snakket om var et IT-konsulentselskap, og selv om jeg ikke hadde noen bakgrunn innenfor IT valgte jeg å søke da den tidligere UiA studenten forsikret med om at min Indøk-bakgrunn var veldig aktuell for Management/Business satsningen i deres talentprogram. Jeg fullførte en omfattende, lærerik og spennende rekrutteringsprosess, og i løpet av mars 2018 signerte jeg min kontrakt med Acando Norge.

Hvor jobber du nå?

Selv om min reise i arbeidslivet startet i Acando Norge jobber jeg nå faktisk i CGI. Acando ble nemlig kjøpt opp av det Canadiske selskapet CGI i 2019. Det vil blant annet si at jeg nå har nesten 80 000 kollegaer, i stedet for litt over 2000 som vi var i Acando. I Norge er vi rundt 900 ansatte, og opererer blant annet innenfor både Oil & Gas, Retail, Government, Manufacturing, Modernization & Digital Transformation, Cyber Security og Utility. Hovedsakelig kan vi si at vi hjelper våre kunder på deres digitale reiser, hvor vi bistår med dyp industri- og teknologi kunnskap. Som leverandør av ende-til-ende-løsninger har vi inngående kjennskap til kundenes virksomhet og systemer, og vi implementerer, forvalter og videreutvikler kundenes løsninger.

 

Selv er jeg ansatt i CGI sitt treårige talentprogram for nyutdannede. Når man er en del av programmet jobber man som vanlig konsulent, men er også en del av et strukturert program med egen kursportefølje, sosiale aktiviteter og ulike ordninger som videreutvikler deg som nyutdannet i selskapet. Gjennom programmet har vi to satsninger, Business og Tech. Selv er jeg på førstnevnte løp, noe som vil si at jeg jobber mer med den «menneskelige delen» og har roller typisk innen prosjektledelse og endringsledelse.

 

Les mer om vårt talentprogram her.

 

Det å starte karrieren sin gjennom et slikt program er noe jeg virkelig anbefaler. Selv gruet jeg meg litt til å starte arbeidslivet. Studenttilværelsen er så fin, fleksibel og sosial, og jeg så for meg at jobbtilværelsen og «det voksne liv» ville være ganske så annerledes. Da jeg startet i CGI sitt talentprogram ble jeg motbevist. Det hele startet med en intens og lærerik introperiode på to måneder, hvor vi sammen med kullet vi startet med reiste på utflukter, gjennomførte massevis av teambuilding aktiviteter og ble en skikkelig sammensveiset gjeng. I de første månedene i jobb tok jeg meg selv i å si «skolen» i stedet for «jobb» og «de i klassen» i stedet for «mine kollegaer». Det har virkelig vært en helt super overgang fra studenttilværelsen.

Hvilke arbeidsoppgaver har du på jobben din?

Jeg jobber i divisjonen Business Consulting under avdelingen Digital Strategy & Transformation. I løpet av mitt første år har jeg fått hatt flere forskjellige roller i ulike prosjekter. Hovedsakelig jobber vi med å hjelpe våre kunder med å gå fra en «As is» situasjonen med ulike problemområder, til en ønsket «To be» situasjon. Jeg har arbeidet med konseptutvikling koblet mot ulike brukerreiser, visualisering av porteføljestyring, bistått i å øke personsikkerheten i et statlig organ, og ledet et prosjekt for utvikling av nytt personalsystem. Variasjonen er altså bred, og det er noe av det jeg syns er så spennende med konsulentbransjen. Hvert nytt prosjekt har en ny kunde, og en ny utfordring som skal løses. Du blir kjent med ulike bransjer, ulike teknologier og ulik prosjektmetodikk og lærer noe nytt av erfarne kollegaer hver eneste dag.

 

Akkurat nå er min rolle prosjektlederstøtte for integrasjonsprosessen som foregår for Acando og CGI. I Norge var vi ca. 450 fra begge selskap, og det å slå sammen to slike organisasjoner er en utfordrende prosess som krever endringer på flere områder. Det gjelder blant annet å få alle inn på samme IT-løsninger, verktøyer og systemer, få på plass alt det rettslige, samtidig sikre «business as usual» og at forretningen går sin vante gang. Ikke minst arbeider vi også for å sikre en felles kultur som vi alle kan trives med, på tvers av alle ansatte og avdelinger.

 

Utover dette er jeg ansvarlig for det sosiale tilbudet i talentprogrammet, og er også en del av vårt opplegg for rekruttering og branding av selskapet. Det vil si at jeg får reise rundt på ulike skoler og karrieredager med den hensikt å representere CGI og forhåpentlig rekruttere dyktige studenter!

PAGE TOP