Intervju med Atle Aas

Intervju med tidligere indøker Atle Aas

Hei

Jeg heter Atle Aas, var ferdig utdannet fra Indøk ved UiA i 2014 og er ansatt som risikoingeniør i AIG (American International Group).

I motsetning til mange andre som starter i trainee-stillinger, har jeg startet i en fast stilling, hvor jeg er en del av et ingeniørteam på 11 stykker og den eneste i teamet som har hovedbase i Norge. AIG er et multinasjonalt selskap med rundt 65 000 ansatte globalt, noe jeg merker godt med tanke på hvilke ressurser de kan legge i opplæringen av nye. Som et eksempel så skal jeg snart til USA for å delta på deler av trainee-opplegget de har der, til tross for at jeg ikke er en del av trainee-systemet. Jeg har også i løpet av ganske kort tid hatt en del reiser i norden, hvor jeg er med andre ingeniører i teamet mitt for å observere og lære.  Jeg har blitt tatt veldig godt i mot, og føler meg verdsatt.

En arbeidsdag for meg kan variere mye. Med forholdsvis fleksibel arbeidstid og en blanding mellom kontor, hjemmekontor og mye reise er det en god variasjon i arbeidet. En normal dag på kontoret i Oslo starter som regel mellom kl. 8 og 9. På kontoret i Oslo er vi rundt 55 ansatte. Jeg er i samme avdeling som noen få av de, men jobber ikke direkte med noen av de. Nå om dagen holder jeg på med å rapportere fra en hotellbefaring jeg gjennomførte sammen med en annen ingeniør i fra teamet. Andre oppgaver kan inkludere blant annet kontakt med meglere og kunder og planlegging av agendaer for nye lokasjoner som skal befares. Jeg kommer i kontakt og får innsyn i mange forskjellige selskaper og sektorer som blant annet olje, bygg og produksjon, noe som er veldig spennende. På en befaring ser jeg blant annet på om lokasjonene er utsatt for diverse naturkatastrofer, hvordan el-anlegg, transformatorer og generatorer fungerer, hvordan konstruksjonen er og mange faktorer relatert til brann og sikkerhet som eksempelvis brannvegger og sprinkleranlegg. Mye av arbeidet går ut på å hjelpe kunder med å forbedre tilstanden til anlegget/bedriften. Med andre ord så får jeg inn aspekter fra en god blanding av ingeniørretninger.

På en perfekt dag på jobb er jeg ute og reiser til et nytt sted, bor på hotell, gjennomfører en befaring av et spennende anlegg og spiser en god middag på en fin restaurant sammen med andre ingeniører, meglere og kunder.

I jobben min er teknisk innsikt viktig, og til tross for at jeg fremover kommer til å være borti mange ting som går utenfor mitt tekniske felt fra bachelorutdanningen, så føler jeg at den tekniske utdanningen jeg har hjelper meg til å forstå og ta til meg nye ting lettere.

Det jeg foreløpig tror jeg har hatt mest bruk for fra Indøk er forståelsen for helheten av hvordan en bedrift eller organisasjon fungerer. Hva som skal til for at en organisasjon skal kunne lykkes, fra topp til bunn. Alt fra effektiv styring av verdikjeden til en produksjonsbedrift, analysering av verdier, business continuity plans og lean, til det å være forberedt på hva som kan skje og hvordan man skal håndtere det på best mulig måte.

Til nåværende studenter vil jeg, i tillegg til å fokusere tilstrekkelig på utdanningen, anbefale dere til å sette av tid til det sosiale aspektet ved studiet, by på dere selv og bidra der det trengs. Hjelp andre om det er noe du kan hjelpe med, påta deg et verv, delta på studentidretten og andre aktiviteter og bidra til et godt klasse- og studiemiljø ved å ta initiativ til ting.

Og sist men ikke minst; Dra på utveksling om du har muligheten.

Det jeg savner mest med Grimstad og studielivet er helt klart samholdet blant studentene og det å ha mange venner og kjente rundt seg til en hver tid. Alle de spontane og morsomme tingene man kan finne på sammen til en hver tid selv om stipendet allerede er borte, lacrossen og de mange gode studentfestene.

Om du skulle ha noen spørsmål så er det bare å ta kontakt

PAGE TOP