Intervju med Henning Ringerike

Hei

Jeg heter Henning Ringerike, var avgangselev på Indøk ved UiA i 2014 og er ansatt i Accenture.

Min arbeidshverdag skiller seg nok fra de fleste andre nyansatte. Jeg, og ni andre nyansatte i Accenture i Norge, er en del av Accentures International Traineeship Program hvor vi har blitt sendt til India. Her skal vi være i seks måneder før vi returnerer til Norge igjen, vi har nå vært her i tre måneder. Dere kan for øvrig følge med på Accenture Norge sin Facebook-side, hvor det legges ut ukentlige blogginnlegg fra deltakerne.

Jeg og en annen fra Norge jobber i Hyderabad, mens de resterende jobber i Bangalore. Til daglig jobber jeg med automatisert testing av ERP systemet til en grossist, som vil si at vi tar for oss systemets prosesser og overfører dem til teststeg i et verktøy som kan kjøre testene for oss. Dermed kan vi teste flyten i systemet hver gang det kommer en ny oppdatering eller release for å forsikre oss om at alt fungerer som det skal.

En typisk arbeidsdag i India starter med å få tak i en taxi til kontoret rundt kl.8, noe som kan ta alt fra fem minutter til en god halvtime. Frokosten inntas i den ene kantina på kontoret. Det jobber et sted mellom seks og femten tusen mennesker på kontoret, ingen vet sikkert hvor mange det er, og det er to andre slike kontorer i Hyderabad. Etter frokost begynner arbeidet med testingen. Rundt kl.11 er det en formiddags-chai med teamet, hvor vi diskuterer alt fra kastesystemet, cricket og Bollywood til hvor kaldt det er i Norge. Etter noen timer til med testing spiser vi lunsj, som gjerne består av noen curries og en heftig porsjon ris. Deretter jobbes det et par timer før ettermiddags-chaien inntas. Etter ti timer på kontoret begynner letingen etter en taxi for å komme seg hjem.

En perfekt arbeidsdag er derimot vanskelig å beskrive. Jeg savner selvfølgelig svart kaffe og mindre spicy mat, men utover det så gjør jeg faktisk den samme jobben som jeg ville gjort i Norge og jeg trives med det jeg gjør.

Jeg tror det viktigste jeg har lært på Indøk er forståelsen for alle de ulike prosessene i en bedrift. Når man jobber som konsulent skal man hjelpe andre bedrifter med å forbedre sine prosesser, og det kan være alt fra lønnsomhetsanalyser, outsourcing, innkjøps- og salgsprosesser til verdikjedestyring. Alt dette er fagfelt man er innom på Indøk studiet, så man er godt forberedt på arbeidslivet. At man i tillegg har teknisk innsikt er også en stor fordel.

Min oppfordring til dere som studerer nå er å fokusere på fagene dere syns er spennende, i hvert fall hvis dere ønsker å jobbe innenfor et spesielt fagfelt. Ta gjerne på dere oppgaver utenfor studiet, som verv eller annet frivillig arbeid, det er alltid god erfaring å ha med seg inn i arbeidslivet.

Det jeg savner mest fra Grimstad er alle menneskene og samholdet i klassen, samt late dager på stranda med engangsgrill og pils.

PAGE TOP