Intervju med Hilde Dybdahl

Hei!

Jeg heter Hilde, og gikk ut av Indøk på UiA våren 2014. Siden august har jeg jobbet som konsulent i Sopra Steria sin infrastrukturdivisjon.

Som nyutdannet er jeg en del av Sopra Sterias Graduate-program. Programmet består av både faglige og sosiale aktiviteter sammen med 67 andre graduates! Vi har for eksempel vært på tur til København og Strømstad, og vært gjennom flere kurs og sertifiseringer innenfor spennende fagfelt. Vi har hatt kick-off, middager og julebord, og etter bare et halvt har vi blitt en skikkelig sammensveiset gjeng!

Arbeidsdagene mine er veldig varierte, og det er vanskelig å svare på hvordan en ”typisk” konsulentdag ser ut. For tiden sitter jeg på et internoppdrag hvor jeg koordinerer prosjektendringer for ulike kunder. Dette innebærer både at jeg må holde en løpende dialog med teknikere i min organisasjon, samtidig som jeg må samhandle med kunden og forstå deres behov og ønsker. På denne måten blir jeg utfordret både på IT-tekniske områder så vel som jeg lærer masse om kundekontakt og business-to-business-arbeid. I tillegg til dette skal jeg snart bistå på et internt Lean-prosjekt, og lære mer om, og bidra til, den kontinuerlige forbedringen Sopra Steria brenner for. For meg er dette spesielt spennende ettersom jeg skrev masteroppgave om Lean Production.

Overgangen fra studenttilværelsen til arbeidslivet innebærer en del endringer. Heldigvis har jeg blitt veldig godt mottatt sosialt, og med graduate-programmet i ryggen føles det nesten som å være en del av en skoleklasse. Studentlivet er både gøy og lærerikt, men det er arbeidslivet også – så det er bare å glede seg!

Prosessen med å søke jobb kan være utfordrende og forvirrende. Hva har du egentlig lyst til å jobbe med, og hvilket selskap vil du passe inn i? Mitt beste tips er å proaktivt oppsøke ulike selskaper for å skape deg et inntrykk av mulighetene som finnes der ute. Ikke vær redd for å stille spørsmål – det viser bare interesse. Jeg gleder meg til å møte deg på stand på karrieredagen på UiA, Campus Grimstad!

Hilde

PAGE TOP