Intervju med Thomas Haneborg

Hei!

Foto: FMC Technologies

Foto: FMC Technologies

Mitt navn er Thomas Haneborg og jeg ble ferdig utdannet fra UiA i 2014 etter fem år med bygg og indøk. Jeg startet å jobbe hos FMC Technologies i høst. For dere som ikke vet hva vi driver så kan jeg skryte litt og si at vi er verdensledende leverandør av subseasystemer for olje- og gassproduksjon og har omtrent 20.000 ansatte i verden. Jeg en del av vårt traineeprogram sammen med fem andre traineer i mitt kull. Programmet heter Graduate Engineering Program (GEP) og går over to år. Vi roterer i flere forskjellige avdelinger for å få større bredde og en økt forståelse av de ulike avdelingene og aktivitetene her i bedriften.

Du kan lese mer om traineeprogrammet her.

En typisk arbeidsdag for meg er vanskelig å svare på fordi det varierer veldig mye. Slik traineeprogrammet er lagt opp vil avdelingene jeg har rotasjon hos avgjøre hvordan min hverdag ser ut. Jeg kan derfor prøve å beskrive noen av de forskjellige rotasjonene jeg har hatt.

I en av mine første rotasjoner jobbet jeg og de andre traineene sammen på et forsknings- og utviklingsprosjekt. Her fikk vi i oppgave å se på hvordan man kan gjennomføre vedlikehold på subseainstallasjoner uten å bruke et skip på havoverflaten. Gjennom hele prosjektet jobbet vi med ulike konsepter og fikk input fra spesialister internt i bedriften. Til slutt presenterte vi løsningene våre foran en fullsatt sal. Prosjektet fikk til og med omtale i Teknisk Ukeblad!

Du kan lese omtalen her.  

I min forrige rotasjon i avdelingen som jobber med prosjektplanlegging kunne en typisk dag være å delta i prosjektmøter med kunder eller ukentlige møter med prosjektingeniørene. Deretter kunne jeg få i oppgave å oppdatere progresjonsplanen i noen store prosjekter med input fra ulike avdelinger og beslutningstagere. Allerede andre uken fikk jeg i oppgave og lede ressursplanleggingsmøtet for et av prosjektene. Det var utrolig lærerikt å få et innblikk i hvordan store EPC-prosjekter (engineering, procurement, and construction) blir planlagt og styrt.

Akkurat nå er jeg stasjonert på verkstedet vårt på Kongsberg for å få et innblikk i hele produksjonsprosessen. Det vil si, fra vi får inn delene (til for eksempel et subseatre) og de blir satt sammen, til det komplette utstyret skal testes i en Stack Up Test (SUT). Her kan en vanlig dag være alt fra å følge opp progresjonen på produksjonen til å ta på seg verneklærne og bli med på testingen av utstyret.

Min perfekte dag er når jeg er på jobb rundt klokka syv, slik unngår jeg all trafikk og kan sikre meg en prima parkeringsplass. Deretter tusler jeg innom bedriftskafeen og henter meg en frokostpakke, er jeg heldig er det en smoothie med! Så fyller jeg meg en stor kopp kaffe og nyter frokosten mens jeg sjekker e-poster og oppdaterer meg på dagens agenda. Deretter venter et par møter, kundemøter er alltid gøy. Etter lunsj har jeg et spennende kurs som ender i fire tiden. Til slutt avslutter jeg dagen med en styrkeøkt på treningssenteret her på FMC Technologies. 

Det viktigste jeg tok med meg fra Indøken er samspillet mellom selvstendighet og teamarbeid. I store firmaer som FMC Technologies er man helt avhengig av å kunne fungere godt i team, men samtidig å være i stand til og ta selvstendige beslutninger. I tillegg har mitt utvekslingssemester i Minnesota gjort det mye lettere å arbeide i en bedrift der alt foregår på engelsk.

Hvordan sikre seg drømmejobben:

1.     Relevant sommerjobb eller internship.
2.     Studere utlands.
3.   Sikre seg gode karakterer og verv i ulike foreninger.
4.   Glimt i øyet 😉

Det jeg savner mest med Grimstad er friheten. Det å kunne gjøre det man ønsker når man vil er utrolig deilig. Ønsker man å spille curling en dag kunne man det. Skal vi kjøpe badebasseng og seile til bystranda, ja hvorfor ikke?  Dette kombinert med utrolig bra studentmiljø gjør at jeg alltid kommer til å ønske meg tilbake til denne lille sørlandsperlen. 

PAGE TOP