Reisebrev fra Minneapolis

Et mini reisebrev fra Kjetil i Minneapolis, Minnesota

Kjetil Andre Bang Throndsen er en av femteklassingene ved Indøk som i år er på utveksling. I dette reisebrevet forteller han litt om hvordan han og tre andre Indløkere har opplevd de første månedene på utveksling i USA.

 

Kjetil Andre Bang Throndsen

Kjetil Andre Bang Throndsen

Først vil jeg bare si, Minneapolis er en fantastisk by! Alle studenter som har lyst å oppleve collegelivet anbefales å reise hit. Jeg er så glad for at jeg omsider klarte å komme hit, det har vært en del administrasjon og papirarbeid for å få dette til, men det var definitivt verdt det.

Vi er fire Indøk studenter; Sondre, Hans, Knut og Kjetil, som nå bor sammen i en flott leilighet i The Dinky Town, nærmere sagt i University Avenue. Dinky Town er en hyggelig bydel der det omtrent bare bor studenter. Det myldrer av liv og mange studenter bor i de klassiske Fraternity Houses, selvfølgelig for Kappa Phi medlemmer eller lignende.  Det er et travelt kaféliv, vi hører ofte en eller annen gatemusikant synge og spille gamle Bob Dylan sanger, forbanna koselig. Det må også sies at vi spiser nydelig mat hver dag, mat er billigere her, og det synes på magen.

Universitetet i Minnesota er enormt stort og er spredt utover store områder i Minneapolis, den første tiden brukte vi kart og by-sykler for å komme oss på forelesning. Vi tar fag ved to forskjellige fakulteter: College of Industrial Engineering og Carlson School of Management. Våre fag er som følgende: Project Management, Quality Management and Lean Six Sigma, Quality Engineering and Process Improvement og Management of Innovation and Change. Disse fagene er spennende for Indøkstudenter og vi lærer som aldri før. Foreleserne holder et imponerende nivå og de gir oss kontinuerlig feedback på innleveringer og prosjektoppgaver.

Det er et kultursjokk for oss når det gjelder arbeidsmengde og læringsmetodene, her er det viktig å planlegge dagene for å være sikker på at vi får gjort alt det vi skal gjøre. Universitetssystemet her ligner litt på videregående hjemme i Norge, men det er forskjeller, uten å gå nærmere inn på det. Det som er gøy og motiverende er at vi får poeng for alt vi gjør. For å samle poeng er det krav om å være aktiv i timene og på diskusjonsforumer på nett, altså bedre karakterer. Det kan føles som litt ekstra arbeid i starten, men nå er det bare gøy fordi vi blir bedre kjent med de andre studentene og foreleserne.

Jeg skulle gjerne skrevet mer, men det for være nok for denne gangen. En stor hilsen fra Minneapolis. 

PAGE TOP