Heihei!

Nå har vi vært i Afrika i 3 måneder og overlever fortsatt! Ferdig med skole og snart ferdig med internshipet nå.

Skolen her nede er ganske annerledes enn Norge. Vi har tatt fag over tre uker hvor vi har gått på kveldskole. Fagene har handler om Technology Transfer and Innovation, Economics in Commodity Market og Regional Trading Agreement. Klassene er relativt små 8-10 personer, men veldig greie folk som vi er endel med. Fasilitene på skolen er litt forskjellig til det vi er vant med i Grimstad, men det er en del av opplevelsen.

Hos Equinor varierer det hvor mye folk som er på kontoret, men er rundt 30 stk som er ansatt her hvor nesten alle er lokale. Som arbeidsoppgaver har vi fått å lage en Power BI og Excel model over regnskapet i Tanzania samt undersøke hvilke av nabolandene de kan selge gassen til. Ellers spiller vi fotball med dem en gang i uken, som er veldig tungt her nede.

Utenom det henger vi mye med noen som er praktikanter på de europeiske ambassadene her nede. Vi har vært på Zanzibar og en øy som heter Mafia med dem. Vi er ofte ute og spiser sammen med dem og er med dem på kveldene. Byen Dar es Salaam er ikke så veldig mye å skryte av. En lite utviklet by hvor alt tar lang tid. Derimot er det noen øyer og fine strender litt utenfor som vi har vært endel på i helgene.

Ellers hadde vi en uke høstferie fra skolen hvor vi var ute å reiste i Afrika. Her besøkte vi Nairobi hvor vi traff noen andre nordmenn og besøkte blant annet slummen og så hvordan de levde. Etterpå gikk turen til Cape Town hvor vi var på de typiske turistattraksjonene som Table Mountain, Robben Island og Cape Point. Så reise vi videre til Zimbabwe/Zambia for å se på Victoria Falls, hvor vi skulle se på fallene fra begge sider, men siden det var så lite vann i fallene endte vi opp med å kjøre over grensen til Botswana.

Nå går det mot sommer her så det begynner å bli veldig varmt og fuktig. Vi skal være tre uker i Dar før vi planlegger å reise på safari og i slutten av oppholdet kommer det andre folk fra UiA som er i praksis her nede som vi skal på Zanzibar med.

Alt i alt har oppholdet vært veldig spennende. Vi har fått sett en ganske ulik kultur enn det er i Norge så ingen av oss angrer at vi reiste ned.

Hilsen Mathias og Ole Kristian

PAGE TOP