Hvem er du og hva er din studiebakgrunn?

Mitt navn er Nicolay Rylander og jeg går 4.året indøk. De tre første årene gikk jeg byggdesign på UiA.

Hvor har du hatt sommerjobb?

Jeg har hatt flere sommerjobber. Jeg fikk først sommerjobb i Kruse-Smith sommeren 2018 før jeg jobbet i Skanska sommeren 2019. Etter sommerjobben i Kruse-Smith ble jeg også fast ansatt ved siden av studiene.

Hvordan var intervjuprosessen?

Intervjuprosessene var veldig oversiktlig og bra, men funket svært forskjellig i de to jobbene. I Skanska hadde jeg først en lengre samtale over tlf med en person på HR avdelingen før vi hadde ett Skype-intervju på ca. 30 minutter senere.  I Kruse-Smith hadde vi ett face-to-face intervju, som også var svært lærerikt. Ved begge anledningene fikk jeg tilbud om jobben rett etter intervjuet.

Hva føler du førte til at akkurat du fikk sommerjobben? Tidligere verv, tidligere sommerjobb, erfaring, motivasjon?

Det er nok liten tvil om at tidligere verv og erfaring var avgjørende for å kunne få en sommerjobb. Samtidig er det viktig at du lever opp til forventningene fra CV’en ved ett eventuelt intervju.

Hva gjorde du på sommerjobben?

Veldig mye forskjellig. Jeg har vært innom alt fra økonomioppfølging, ledermøter, utvikle fremdriftsplaner, teamutvikling til å praktisk se hvordan ting «fungerer». Det har vært svært lærerikt og jeg har anvendt mine teoretiske kunnskaper og knyttet dette direkte opp mot praksis.

Lærte du noe nytt på denne jobben?

Igjen, veldig mye forskjellig! Når man er innom så mye forskjellig er læringskurven bratt og veldig god. Den viktigste erfaringen jeg tar med meg videre er hvordan ting faktisk funker i praksis.

PAGE TOP