Young Industrial Innovators (YI2) er et konsulentselskap startet ved Universitet i Agder. De tilbyr konsulenttjenester for å øke innovasjonsevnen i norske industribedrifter.

Høsten 2018 snakket Fredrik med Bernt Inge, daglig leder på MIL ( mechatronics innovation lab – mekatronikklaben på campus UiA). Her ble det snakket om å få studenter mer med på det som skjer der. I tillegg var Fredrik med i Start UiA. I forbindelse med dette var han med på et forum i Trondheim hvor han møtte daglig leder i studentkonsulentbedriften der, Junior Consulting. Fredrik så for seg muligheten om å starte noe lignende på UiA. Han fikk med seg Karl Wiik som går økonomi og administrasjon på UiA og sammen startet de YI2 i mars 2019. De starten bedriften ved å kjøpe ut aksjekapital på 30 000 kr hver. Helt i starten fikk Fredrik (som er avbildet til høyre øverst i saken, fotografert av: Thomas Bergstøl) mest ansvar for kundene, mens Karl fikk mer ansvaret for det interne arbeidet (bedriftsetableringen).

Om Fredrik:

Studerte et år i USA på University of South Carolina. Dette var knyttet til et fotballscolarship og han studerte det året med business administration. Året etter returnerte han til Norge og begynte å studere Mekatronikk på Universitet i Agder som en del av 5-årig Industriell Økonomi og Teknologiledelse. Han har vært leder for linjeforeningen til Mekatronikk (Mekaunikum), aktiv i Start UiA og han har hatt sommerjobb to år for National Oilwell Varco (NOV).

Første oppdrag var for Optilift AS. Dette oppdraget ble gjort mulig gjennom kontakten med Bernt Inge. I dette oppdraget ble det ansatt to konsulenter. CTO i Optilift, Torbjørn Engedal sier at YI2 og deres to konsulenter ga Optilift effektiv hjelp angående undersøkelsesarbeid knyttet til deres Optilift sensorteknologi.

Over sommeren ble et annet oppdrag gjennomført. Dette oppdraget var et robotprosjekt knyttet til i4-helse, det nye bygget på campus Grimstad. I dette prosjektet jobbet tre konsulenter fra YI2 (en fra data og to fra mekatronikk). De fikk i oppdrag å utvikle en helserobot innenfor TILT (Tidlig identifisering av Livstruende Tilstander). I tillegg til de tre konsulentene som jobbet med utviklingen, fikk de også med seg fire sykepleiere. Oppdraget var designet i samarbeid med TekReal (oppdragsgiver), I4Helse og YI2, med involvering av Grimstad kommune. Roboten ble programmert fra bunnen av med funksjoner som blant annet talegjenkjenning og scanning av QR-koder.

Per nå (oktober 2019) består YI2 totalt av 13 konsulenter og de har så langt tatt på seg åtte oppdrag. Omsetningen er for øyeblikket på rundt 800 000 NOK og det ser ut som en omsetning på en million NOK første driftsår er mer enn oppnåelig.  For de ansatte konsulentene er arbeidstiden fordelt 80 % eksternt og 20 % internt. YI2 har et mål om å etterhvert kunne ha 30-40 ansatte. Så langt har YI2 lyst ut stillinger ved å snakke om arbeidsoppdragene foran relevante klasser, men de vurderer også andre måter å nå ut til potensielle kandidater, blant annet skal de ha stand på karrieredagen. På sikt ønsker YI2 også å ha flere partnere, noe som kan være interessant for flere indøkere.

Fredrik forteller om flere fordeler med YI2. «Det er gøy å få prøvd seg i action, det er en vinn-vinn situasjon hvor studenter får arbeidserfaring, lønn og nettverk, og bedrifter får mulighet til å bli kjent med talentfulle studenter.» De har kontortid på UiA Nyskapning, og på lørdager jobber de fast fra klokken 11 hvor det serveres kaffe og bolle på deres «lounge» i MIL-bygget.

Les mer på nettsiden deres yi2.no

PAGE TOP