Lørdag 26. oktober var det duket for tidenes første alumnisamling for tidligere IndØk-studenter fra UiA. På programmet var det foredrag, teambuilding, workshop og gallamiddag.

Etter en kjapp introduksjon med informasjon fra UiA og fra alumnistyret, ble vi servert foredrag fra kommunikasjonsdirektør i kolonial.no, Louise Fuchs. I dette foredraget ble vi fortalt om viktige trender og kompetanse i arbeidslivet. Trender som likestilling, bildebruk kontra tekst og mulighetene 5g gir for nye teknologier ble trukket frem.

Etter en god matservering på Uglandsstua, var det flere foredrag på agendaen, denne gangen fra tidligere IndØk-studenter. Janne Nilsen var først ut, og snakket først og fremst om digitalisering. Janne jobber nå i Siemens etter å ha tidligere vært engasjert i Innoventus Sør og Skral-festivalen. Janne har bakgrunn fra byggdesign, og er dermed levende bevis på at vi IndØkere kan brukes til litt av hvert på tross av vår teknologiske spesialisering. Janne trakk frem viktigheten av å ha et tettere partnerskap i verdikjeden. Hun eksemplifiserte med verdikjeden til mat- og drikkebransjen, og digitaliseringen av denne.

Siste mann ut til å holde foredrag var Eirik Skaiå Wiehe. Eirik har bakgrunn fra mekatronikk og var under studietiden blant annet leder for karrieredagen og Indøk Sør. Han jobber nå som konsulent i Sopra Steria, og i tillegg til eksterne oppdrag er han engasjert på flere områder internt. Under sitt foredrag dro Eirik frem noen av de kompetansene han ser på som viktige: nysgjerrighet, teamarbeid, tillit og ekspertise.

Etter foredragsserien var over, var det neste punktet på programmet teambuilding, quiz og workshop. Deltakerne ble delt inn i grupper og engasjert i ulike teambuildingsaktiviteter. Etter dette ble det gjennomført en quiz med de samme lagene, før gruppene til slutt diskuterte de videre mulighetene for alumninettverket.

Mot slutten av kvelden bar det videre til gallamiddag på Apotekergaarden. Her var det god stemning og fine muligheter til å mimre tilbake til studentlivet, dele tanker og problemstillinger med likesinnede og bli kjent med nye folk. Under gallamiddagen ble det valgt ny styringsgruppe for Indøk Alumni. Den nye gruppen består av Gøran Sæland, Margit Vik Sundal, Mathias Sæstad og Bjørn Henrik Brandtenborg.

Vi retter en stor takk til det foregående alumnistyret som har tatt et fremragende initiativ ved å danne alumninettverket og for gjennomføringen av et solid og interessant arrangement. Vi retter også en takk til de flinke foredragsholderne og til alle som deltok. Vi gleder oss til neste gang og til å se hvilke muligheter alumninettverket kan skape, både for uteksaminerte og studenter.

Husk å melde deg inn i alumninettverket til UiA dersom du ikke allerede har gjort det. Husk, du kan melde deg inn selv om du er student: https://www.uia.no/om-uia/uia-alumni

PAGE TOP